Blondies med tranbär och mandel

Ljus variant av brownies med vit choklad. Blondies med torkade tranbär och hackad mandel är lyxigt nog för en tjusigare efterrätt!

Du behöver

Kakan

  • 150 g smör
  • 200 g vit choklad
  • 180 g vetemjöl (3 dl)
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 120 g socker (1 1/2 dl)
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g torkade tranbär (2 dl)
  • 100 g mandel med skal (2 dl)
  • 30 g glykossirap (2msk)
  • 3 ägg

Glasyr

  • 50 g kokosfett
  • 200 g vit choklad
  • 75 g torkade tranbär (1 1/2 dl)

Gör så här:

48 stycken.

Värm ugnen till 200 grader.

Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form eller braspanna cirka 30X40 centimeter.

Grovhacka den vita chokladen. Smält den tillsammand med smöret på låg värme, antingen i en tjockbottnad kastrull eller i vattenbad.

Blanda samman torrvarorna i en bunke. Grovhacka mandeln och chokladen. Blanda ner choklad, mandel och tranbär i mjölblandningen.

Rör ner glykossirapen i smör- och chokladblandningen. Vispa ner äggen ett och ett.

Blanda samman chokladblandningen med torrvarorna och rör så att mjölet löst sig.

Bred ut smeten jämnt i hela ugnsformen och grädda i mitten av ugnen i cirka 16 minuter. Ta ut och låt kakan svalna helt i formen.

Grovhacka den vita chokladen och smält den på låg värme tillsammans med kokosfettet, i en kastrull eller vattenbad.

Bred ut glsyren över hela kakan och strö torkade tranbär över ytan.

Låt kakan stå svalt tills glasyren stelnat. Skär i rutor med en vass kniv. Förvara kakorna i en tät burk i kyl eller sval så håller de länge.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Fettisdagen 28 februari

Baka dina egna semlor hemma med nya recept!

Det är semmeltider och vi äter semlor som aldrig förr. Prova något nytt och baka egna semmelmuffins!

Nuförtiden kan vi köpa semlor i butiker och på café mellan jul och påsk. Varje år mumsar vi i oss över 40 miljoner semlor i Sverige. Och varianterna blir fler även om de flesta vill ha klassiska semlor kring fettisdagen.
Alla konditorier påstår att just deras semlor är de allra godaste. Men godast är väl ändå dina egna, hembakade semlor! Baka klassiska semlor, wienersemlor, semlor med hallon, lemoncurd-semlor eller kanske chokladsemlor. Prova karlsbadersemlor, vaniljsemlor eller petit-choux semlor … Kanske en semmelkrans som räcker till många?
Eller tänk på gränserna lite till och testa något nytt. Kanske ett recept på chokladsemlor, saffranssemlor eller ett fat läckra semmelmuffins fyllda med mandelmassa.
Inte konstigt att vi gillar semlor!

 semlor.nu

Kaffedrinkar

Höj värmen!

Höj temperaturen med en värmande kaffedrink!

kaffedrinkar.se

Glutenfritt

Glutenfritt helt enkelt

Peppar&Salt har glutenfria recept och inspiration till alla måltider! Din egen müsliblandning med mandel och quinoapuffar kan förgylla den gråaste vintermorgon.

glutenfriarecept.se


Sockerkakor

Mjuka kakor!

Kakälskare, se hit! www.sockerkakor.se är en sajt med bara mjuka kakor.

Finns det någonting mera klassiskt i kakväg än sockerkaka? Goda, mjuka och lättbakade. Och med stora variationsmöjligheter.

En luftig och lätt tårtbotten, en saftig och god chokladkaka eller en enkel sockerkaka, som passar fint en vardag? Nu lansera vi receptsajten www.sockerkakor.se inom pepparochsalt.se.

Kanske hittar du en ny favoritkaka redan i dag? Varmt välkommen in bland de nya recepten!

 sockerkakor.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...