![]() ![]() Blondies med tranbär och mandel![]() Ljus variant av brownies med vit choklad. Blondies med torkade tranbär och hackad mandel är lyxigt nog för en tjusigare efterrätt! Du behöverKakan
Glasyr
Gör så här:48 stycken. Värm ugnen till 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form eller braspanna cirka 30X40 centimeter. Grovhacka den vita chokladen. Smält den tillsammand med smöret på låg värme, antingen i en tjockbottnad kastrull eller i vattenbad. Blanda samman torrvarorna i en bunke. Grovhacka mandeln och chokladen. Blanda ner choklad, mandel och tranbär i mjölblandningen. Rör ner glykossirapen i smör- och chokladblandningen. Vispa ner äggen ett och ett. Blanda samman chokladblandningen med torrvarorna och rör så att mjölet löst sig. Bred ut smeten jämnt i hela ugnsformen och grädda i mitten av ugnen i cirka 16 minuter. Ta ut och låt kakan svalna helt i formen. Grovhacka den vita chokladen och smält den på låg värme tillsammans med kokosfettet, i en kastrull eller vattenbad. Bred ut glsyren över hela kakan och strö torkade tranbär över ytan. Låt kakan stå svalt tills glasyren stelnat. Skär i rutor med en vass kniv. Förvara kakorna i en tät burk i kyl eller sval så håller de länge. ![]() ![]() ![]()
|
|