Blondies med tranbär och mandel
Ljus variant av brownies med vit choklad. Blondies med torkade tranbär och hackad mandel är lyxigt nog för en tjusigare efterrätt! Du behöverKakan
Glasyr
Gör så här:48 stycken. Värm ugnen till 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form eller braspanna cirka 30X40 centimeter. Grovhacka den vita chokladen. Smält den tillsammand med smöret på låg värme, antingen i en tjockbottnad kastrull eller i vattenbad. Blanda samman torrvarorna i en bunke. Grovhacka mandeln och chokladen. Blanda ner choklad, mandel och tranbär i mjölblandningen. Rör ner glykossirapen i smör- och chokladblandningen. Vispa ner äggen ett och ett. Blanda samman chokladblandningen med torrvarorna och rör så att mjölet löst sig. Bred ut smeten jämnt i hela ugnsformen och grädda i mitten av ugnen i cirka 16 minuter. Ta ut och låt kakan svalna helt i formen. Grovhacka den vita chokladen och smält den på låg värme tillsammans med kokosfettet, i en kastrull eller vattenbad. Bred ut glsyren över hela kakan och strö torkade tranbär över ytan. Låt kakan stå svalt tills glasyren stelnat. Skär i rutor med en vass kniv. Förvara kakorna i en tät burk i kyl eller sval så håller de länge.
|
|