Mintbrownies, glutenfria

Mint är en smakkompis till choklad som är kalasgod i glasyren på dessa brownies.

Du behöver

Brownies

  • 200 g mörk choklad, 70 % kakaohalt
  • 200 g smör
  • 200 g strösocker
  • 1/2 krm salt
  • 3 ägg

Glasyr

  • 60 g florsocker
  • 1 msk kakao
  • 1 1/2 msk vatten
  • 3-5 droppar pepparmyntsolja

Gör så här:

Smält försiktigt choklad och smör i en tjockbottnad kastrull. Sätt ugnen på 175 grader.

Ta kastrullen från plattan. Vispa samman ägg, salt och socker till luftig konsistens. Låt chokladblandningen svalna och vänd sedan ner äggen.

Smörj en liten långpanna med höga kanter eller motsvarande ugnsform. Häll ner smeten och grädda mitt i ugnen i 40 minuter. Täck om ytan får för mycket färg.

 

Glasyr:

Blanda florsocker, kakao och vatten i en kastrull och värm tills det löst sig. Låt svalna något och smaka av med pepparmyntsoljan.


Låt svalna. Ringla glasyren över kakan. Låt gärna stå i kyl över natten innan du skär i bitar.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Fisksoppa

Värmande fisksoppa!

Fisk är nyttigt. Men det hindrar inte att en värmande fisksoppa smakar gott!

fisksoppa.se

Brödrecept

Mera matbröd!

Vi är många som äter mycket bröd, så varför inte välja gott bröd? Baka ett syrat fullkornsbröd!

hembakatbrod.se


Kantareller

Snabblagad svamplycka

Ingen svamp är lika fylld med sommarsmak som kantarellen. Laga kantarellpasta för att fånga smaken.

Att svampen smakar bäst fräst i lite smör är ingen hemlighet. Tillagar du den rätt räcker det med en mindre mängd svamp för att smaksätta en måltid. Fräs lite kantarell och blanda i västerbottenostpajen och du har en smakrik kantarellpaj. Till risotton är svampen sjävklar och i frasiga kantarellknyten lyfter mördegen fram smaken på snabbaste och lyxigaste sätt. Blandar du smörstekta kantareller med mango och honung fixar du en härlig kantarellpasta där mangons söta smak lockar fram svampsmaken. Perfekt sommarmat helt enkelt!

 pastarecept.nu


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...