Mintbrownies, glutenfria

Mint är en smakkompis till choklad som är kalasgod i glasyren på dessa brownies.

Du behöver

Brownies

  • 200 g mörk choklad, 70 % kakaohalt
  • 200 g smör
  • 200 g strösocker
  • 1/2 krm salt
  • 3 ägg

Glasyr

  • 60 g florsocker
  • 1 msk kakao
  • 1 1/2 msk vatten
  • 3-5 droppar pepparmyntsolja

Gör så här:

Smält försiktigt choklad och smör i en tjockbottnad kastrull. Sätt ugnen på 175 grader.

Ta kastrullen från plattan. Vispa samman ägg, salt och socker till luftig konsistens. Låt chokladblandningen svalna och vänd sedan ner äggen.

Smörj en liten långpanna med höga kanter eller motsvarande ugnsform. Häll ner smeten och grädda mitt i ugnen i 40 minuter. Täck om ytan får för mycket färg.

 

Glasyr:

Blanda florsocker, kakao och vatten i en kastrull och värm tills det löst sig. Låt svalna något och smaka av med pepparmyntsoljan.


Låt svalna. Ringla glasyren över kakan. Låt gärna stå i kyl över natten innan du skär i bitar.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Buffé

Planera sommarens buffé

Buffé är en avslappnad bjudform som ger mycket valfrihet. Säsong för sparris - vi bjuder på buffévarianter som sparris med parmesan eller parmaskinka!

buffemat.se

Bakabullar

Andra bullar

Vem kan motstå nybakade bullar? Nu öppnar bakabullar.se, sajten med våra favoritrecept på bullar!

bakabullar.se


Rabarber

Rabarbertider

Nu sträcker de slanka röda stjälkarna på sig i trädgården. Dags att njuta av rabarber, kanske i muffins?

Rabarberns syrliga smak lyfts fram fint av sötma. Passa på att lagra ett stycke försommar till gråare dagar i form av chutney eller sylt! Fast allra godast är rabarbern förstås just nu i en rabarberpaj. Med kardemumma, kolasmak eller havretäcke kanske? Och så kan du se fram emot att göra rabarber- och jordgubbssaft, när den tiden kommer...

 smulpaj.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...