Mintbrownies, glutenfria
Mint är en smakkompis till choklad som är kalasgod i glasyren på dessa brownies.
Du behöver
Brownies
- 200 g mörk choklad, 70 % kakaohalt
- 200 g smör
- 200 g strösocker
- 1/2 krm salt
- 3 ägg
Glasyr
- 60 g florsocker
- 1 msk kakao
- 1 1/2 msk vatten
- 3-5 droppar pepparmyntsolja
Gör så här:
Smält försiktigt choklad och smör i en tjockbottnad kastrull. Sätt ugnen på 175 grader.
Ta kastrullen från plattan. Vispa samman ägg, salt och socker till luftig konsistens. Låt chokladblandningen svalna och vänd sedan ner äggen.
Smörj en liten långpanna med höga kanter eller motsvarande ugnsform. Häll ner smeten och grädda mitt i ugnen i 40 minuter. Täck om ytan får för mycket färg.
Glasyr:
Blanda florsocker, kakao och vatten i en kastrull och värm tills det löst sig. Låt svalna något och smaka av med pepparmyntsoljan.
Låt svalna. Ringla glasyren över kakan. Låt gärna stå i kyl över natten innan du skär i bitar.