Pepparkaksbrownies

Läckra brownies med julig smak, kokos och tranbär på toppen!

Du behöver

  • 175 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 120 g vetemjöl (2 dl)
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 medelstora ägg
  • 160 g råsocker (vanligt vitt socker kan också användas)
  • 80 g mörkt muscovadosocker
  • 1/2 dl kokosflingor
  • 3 msk torkade (syltade) tranbär
  • Mörk choklad till dekoration

Gör så här:

Klä en ugnsfast form, cirka 20X30 cm med baklåtspapper.

Skär smöret i tärningar och grovhacka chokladen. Smält smör och choklad på låg värme, antingen i vattenbad eller mikrovågsugn.

Blanda alla torrvaror noga i en skål.

Vispa samman ägg och socker luftigt.

Blanda ner choklad- och smörblandningen i äggblandningen. Rör ner mjölblandningen och blanda till en jämn smet men undvik att röra så att all luft försvinner.

Bred ut smeten jämnt i formen och strö över kokos. Strö över hälften av tranbären och grädda i mitten av ugnen 15-18 minuter. Kakan ska vara mjuk i mitten.

Strö resten av tranbären över den varma kakan, hacka eller riv lite choklad och strö över. Låt kakan svalna innan den serveras.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Blåbärspaj

Honung lyfter blåbärspajen!

Sommarens första blåbärspaj smakar alltid fantastiskt. Prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung!

Blåbären är mogna och vi plockar massor. De blåa bären passar till mycket gott, allt från att strö på gröten till smulpaj. Får du mycket bär i korgen kan du koka blåbärssylt. Prova gärna en variant på blåbärssylt med vanilj eller blåbärssylt med kanel som passar till desserter och glass.
I paj gör sig blåbär perfekt. De är lagom söta och innehåller ofta inte så mycket vatten att pajdegen blir blöt och mjuk. Prova klassisk blåbärspaj eller gör en paj med vaniljsmak.
Nu när säsongens honung brukar finnas att köpa kan du prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung. Honungen lyfter blåbärssmaken fint och du får en riktigt god sommarpaj!
Lycka till i bärskogen!

 bärrecept.se

Scones

Majsscones

När solen tittar fram känns det helt rätt med solgula scones! Baka goda majsscones och njut dem nybakta.

scones.se

Pannkakor

Pannkakor är svaret!

Slut på middagsidéer mitt i veckan? Vispa ihop en pannkakssmet vetja!

pannkakor.se


Festgryta

Burgundisk köttgryta

Vin passar inte bara till maten. Gör en mustig burgundisk köttgryta till helgen!

Att låta rött vin ge smak åt grytor är ett väl beprövat sätt att skapa riktigt god festmat. Och det måste inte vara svårt att laga coq au vin, vinkokt ungtupp. Ett kraftigt rödvin, några enkla ingredienser och tid att låta grytan puttra är allt som krävs. Eller laga en riktigt god burgundisk köttgryta på nötkött. En fantastiskt mustig gryta som bara blir bättre av att lagas en dag i förväg. Du och gästerna kommer att jubla. Riktigt smaklig helg!

 helgmenyn.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...