Pepparkaksbrownies

Läckra brownies med julig smak, kokos och tranbär på toppen!

Du behöver

  • 175 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 120 g vetemjöl (2 dl)
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 medelstora ägg
  • 160 g råsocker (vanligt vitt socker kan också användas)
  • 80 g mörkt muscovadosocker
  • 1/2 dl kokosflingor
  • 3 msk torkade (syltade) tranbär
  • Mörk choklad till dekoration

Gör så här:

Klä en ugnsfast form, cirka 20X30 cm med baklåtspapper.

Skär smöret i tärningar och grovhacka chokladen. Smält smör och choklad på låg värme, antingen i vattenbad eller mikrovågsugn.

Blanda alla torrvaror noga i en skål.

Vispa samman ägg och socker luftigt.

Blanda ner choklad- och smörblandningen i äggblandningen. Rör ner mjölblandningen och blanda till en jämn smet men undvik att röra så att all luft försvinner.

Bred ut smeten jämnt i formen och strö över kokos. Strö över hälften av tranbären och grädda i mitten av ugnen 15-18 minuter. Kakan ska vara mjuk i mitten.

Strö resten av tranbären över den varma kakan, hacka eller riv lite choklad och strö över. Låt kakan svalna innan den serveras.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Crêpes

Snabba pannkakor med god och matig fyllning

Pannkakor måste inte betyda sylt och grädde. Tvärtom. Gör matiga och goda crêpes med räkor som passar både vardag och helgkväll!

pannkakor.se

Pasta

Pasta allt-i-ett för trötta gourmeter!

Snabb pasta blir ofta räddaren i köksnöden. Men pasta med champinjoner och rökt lax är riktig fredagsmysmat!

pastarecept.se


Bagels

Annorlunda fikabröd

Bagels är det perfekta brödet både frukost, lunch och fika. Prova citronbagels!

Egna bagels är inte så krångligt att baka som det verkar. De sega och smakrika bröden som både ska kokas och gräddas i ugn går att fylla både med matiga och söta pålägg. Prova klassiska bagels med ost eller lax som fyllning. Goda både som enkel lunch och till matsäcken. Eller gör söta chokladbagels som läcker fika. Kanske en omgång goda citronbagels som kombinerar sött och syrligt? Bagels är väl värda jobbet!

 bagelsrecept.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...