Pepparkaksbrownies

Läckra brownies med julig smak, kokos och tranbär på toppen!

Du behöver

  • 175 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 120 g vetemjöl (2 dl)
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 medelstora ägg
  • 160 g råsocker (vanligt vitt socker kan också användas)
  • 80 g mörkt muscovadosocker
  • 1/2 dl kokosflingor
  • 3 msk torkade (syltade) tranbär
  • Mörk choklad till dekoration

Gör så här:

Klä en ugnsfast form, cirka 20X30 cm med baklåtspapper.

Skär smöret i tärningar och grovhacka chokladen. Smält smör och choklad på låg värme, antingen i vattenbad eller mikrovågsugn.

Blanda alla torrvaror noga i en skål.

Vispa samman ägg och socker luftigt.

Blanda ner choklad- och smörblandningen i äggblandningen. Rör ner mjölblandningen och blanda till en jämn smet men undvik att röra så att all luft försvinner.

Bred ut smeten jämnt i formen och strö över kokos. Strö över hälften av tranbären och grädda i mitten av ugnen 15-18 minuter. Kakan ska vara mjuk i mitten.

Strö resten av tranbären över den varma kakan, hacka eller riv lite choklad och strö över. Låt kakan svalna innan den serveras.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Frukostbullar

Frallor för alla

Med våren kommer ljusare morgnar. Dags att stiga upp och baka morotsbullar kanske?

frukostbullar.se

Bakakaka

Banankaka som muffins

Banankaka börjar bli en klassiker för många baksugna. Den är lättbakad, hållbar och saftigt god.

bakakaka.se


Frukostbullar

Vakna mjukt!

Att vakna på rätt sida är en bragd. Med mjuka frukostbröd är du en bra bit på väg.

Frasiga frallor i all ära, men ibland behöver man vakna riktigt mjukt! Tunna, mjuka vetekakor med ost kan aldrig vara fel! Den som vill äta lite luftigare bakar tekakor. Sedan finns alltid nyponbullar, mjuka hålkakor eller kanske ett gott franskbröd. Mjuka gifflar smakar förresten utmärkt med smör, ost och lite citrusmarmelad! God morgon!

 frukostbullar.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...