PepparkaksbrowniesLäckra brownies med julig smak, kokos och tranbär på toppen! Du behöver
Gör så här:Klä en ugnsfast form, cirka 20X30 cm med baklåtspapper. Skär smöret i tärningar och grovhacka chokladen. Smält smör och choklad på låg värme, antingen i vattenbad eller mikrovågsugn. Blanda alla torrvaror noga i en skål. Vispa samman ägg och socker luftigt. Blanda ner choklad- och smörblandningen i äggblandningen. Rör ner mjölblandningen och blanda till en jämn smet men undvik att röra så att all luft försvinner. Bred ut smeten jämnt i formen och strö över kokos. Strö över hälften av tranbären och grädda i mitten av ugnen 15-18 minuter. Kakan ska vara mjuk i mitten. Strö resten av tranbären över den varma kakan, hacka eller riv lite choklad och strö över. Låt kakan svalna innan den serveras. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! HelgtipsPasta + sås= helgmiddagPasta är vardagslösningen framför andra. Men en god pastasås förvandlar spagettin till helgmiddag. PajreceptViltpaj som värmerPaj är både fest- och vardagsmat. Inte konstigt: En rätt som både är lättlagad, går att variera så mycket och dessutom kan smaka helt underbart är ju svårslagbar. Till vardags lagar vi gärna standardpajerna, de recept vi gjort många gånger. Visste du att ett av de absolut mest populära recepten på paj är just köttfärspaj? Prova att förnya den uppskattade pajen och gör en god variant på viltfärs i stället! Laga viltpaj med skogssvamp eller champinjon från frysen eller butiken. Eller har du kanske torkad svamp kvar? Enbär ger god krydda och du får en paj med både mer och vildare smak än den vanliga. God helg önskar pepparochsalt.se! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|