Brownies med muscovadosocker

Ett enkelt recept på brownies med lakritstoner.

Du behöver

  • 200 g smör
  • 140 g/1 dl ljus sirap
  • 90 g/1 dl strösocker
  • 90 g/1 dl mörkt muscovadosocker
  • 60 g/1,5 dl kakao
  • 4 ägg
  • 180 g/3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i botten på en långpanna och smörj kanterna. Smält smöret tillsammans med sirap, strö- och muscovadosocker i en kastrull. Värm under omrörning tills allt smält samman och låt sjuda ett par minuter. Ta kastrullen från plattan och vispa i kakaon, lite i taget för att undvika klumpar. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Vispa äggen och vänd ner i mjölet. Blanda sedan ner smör- och kakaoblandningen och rör till en jämn smet. Bred ut smeten i långpannan och grädda längst ner i ugnen i cirka 20 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Soppa

Soppa räddar vardagen

En gryta full med ångande tomatsoppa, till det en bit gott bröd. Vad sägs om en sådan vardagsmiddag?

sopprecept.se

Salladsrecept

Matig sallad

En fräsch sallad kan vara mättande nog för en hel middag. Fetaostsallad är snabbt, lätt och gott!

salladsrecept.se


Quesadillas

Vardagstacos

Till helgen står tacos på menyn i många svenska hem - varför inte en vanlig vardag? Quesadillas med keso och härligt rökig smak blir gott till soppa eller som matigt mellanmål.

Två varma tortillabröd med ost och en god fyllning mellan kan knappast bli fel. Prova quesadillas med majs och tacosås eller en annorlunda fyllning med kapris och ajvar. Med köttfärs och tortillas som blev över från helgens tacos görs gratinerade enchiladas som garanterat går hem hos barnen. Mera helg mitt i veckan!

 tacorecept.nu


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...