Enkla brownies

Lätt att baka. Ännu enklare att tycka om!

Du behöver

Receptet är för 8-10 personer.

Brownies

  • 150 g smör
  • 4 ägg
  • 180 g vetemjöl (ca 3 dl)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk honung
  • 1 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 100 g mörk choklad
  • 70 g solroskärnor (ca 1dl)

Glasyr

  • 1/2 dl ljus sirap
  • 20 g smör
  • 1 msk socker
  • 150 g choklad

Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader. Smöra en ugnsfast form cirka 20X30 centimeter.

Blanda alla torrvaror till kakan i en skål, utom sockret.

Smält smör tillsammans med sirap, socker, honung och choklad på låg värme i en kastrull.

Rör ner äggen ett och ett.

Blanda ner torrvarorna i smeten och bred ut den jämnt i formen.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt kakan svalna helt.

Om du vill glasera kakan: Smält smör, socker, sirap och grovt hackade choklad i en kastrull. Låt smälta samman till en jämn smet och bred ut över den svala kakan.

Ställ kallt tills glasyren blivit fastare och skär sedan kakan i fyrkantiga bitar med en vass kniv.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av osignerat
23 juli 2012

gott men lite för sött för min smak..


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Första advent

Stillsam adventsfika

Första advent är startskottet för julen! Baka mjuk pepparkaka och lys upp det första julstöket med doften av kardemumma, kanel, nejlika och ingefära...

pepparkaksrecept.se

Soppa

Vardag med stil

Tillbaka till vardagen efter alla helger. Starta upp med soppa och hembakat knäckebröd!

sopprecept.se


Formbröd

Kom i form med hembakat bröd!

Ibland behöver man stöd i livet. Inte minst i köket. En form räddar ofta brödbaket och förvandlar den vekaste deg till härligt formbröd!

Vägen till ett gott bröd är ofta att vara försiktig med mjölmängden. För mycket mjöl ger torra bröd som inte jäser upp som de ska. Men degen blir lätt vek (lös) med mindre mjöl och om man använder grovt mjöl eller mycket rågmjöl och då kan en form vara lösningen.
Baka klassiska fullkornsbröd med surdeg och massor av hela korn – perfekt till ost, kallskuret och till inlagd sill. Gör gott och enkelt rågbröd till frukostmackorna eller gör ett surdegsbröd med mycket råg, russin och pumpafrön. Eller till brytbrödet på morgonen.
Men inte bara grova bröd mår bra av stöd. Även ljusa och luftiga brödtyper blir bättre i for-men. En focaccia görs av en vek deg som jäser fina luftbubblor i en långpanna, prova en variant med ost eller med oliver! Och till det godaste rostbrödet krävs också en form – hembakat toastbröd är en oslagbar frukost. Håll formen helt enkelt, eller snarare – låt formen hålla din deg!

 hembakatbrod.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...