Enkla brownies

Lätt att baka. Ännu enklare att tycka om!

Du behöver

Receptet är för 8-10 personer.

Brownies

  • 150 g smör
  • 4 ägg
  • 180 g vetemjöl (ca 3 dl)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk honung
  • 1 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 100 g mörk choklad
  • 70 g solroskärnor (ca 1dl)

Glasyr

  • 1/2 dl ljus sirap
  • 20 g smör
  • 1 msk socker
  • 150 g choklad

Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader. Smöra en ugnsfast form cirka 20X30 centimeter.

Blanda alla torrvaror till kakan i en skål, utom sockret.

Smält smör tillsammans med sirap, socker, honung och choklad på låg värme i en kastrull.

Rör ner äggen ett och ett.

Blanda ner torrvarorna i smeten och bred ut den jämnt i formen.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt kakan svalna helt.

Om du vill glasera kakan: Smält smör, socker, sirap och grovt hackade choklad i en kastrull. Låt smälta samman till en jämn smet och bred ut över den svala kakan.

Ställ kallt tills glasyren blivit fastare och skär sedan kakan i fyrkantiga bitar med en vass kniv.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av osignerat
23 juli 2012

gott men lite för sött för min smak..


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Kladdkakor

Kladdkakorna som alla älskar!

Vår nya, glutenfria kladdkaka är en kaka de flesta tål. Och som alla gillar!

kladdkakor.se


Midsommar

Matjessill i ny kostym!

Sill till nypotatis är klassisk midsommarmat. Det är enkelt att själv krydda matjessillen!

Färskpotatis, späda salladsblad, gräslök, gräddfil… också matjessill. Ofta serverar vi sillen kryddad som den är men på några minuter kan du lätt variera smakerna på midsommarbordet. Blanda en god citronmatjessill som passar bra till potatisen. Gör enkel och klassisk matjeröra att servera på hårt bröd. Eller krydda snabbt med vitlök och chilisås… Bottna serveringsfatet med salladsblad, kall, skuren potatis och toppa med sillen. Eller gör en ljummen potatissallad med bacon och tomat – mättande som passar både midsommar och brunch dagen efter! Trevlig midsommar önskar pepparochsalt.se!

 sillrecept.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...