Krispiga mandelbrownies

Mörk choklad, kexbotten och härlig mandel. Kan det bli annat än fantastiskt?

Du behöver

Receptet är för 8-10 personer.

Botten

  • 200 g digestivekex (15 st)
  • 50 g smör
  • 175 g mörk choklad

Brownie

  • 150 g mörk choklad
  • 175 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 msk honung
  • 1/2 dl baksirap med malt
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl special
  • 150 g hel mandel

Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader.

Smöra en ugnsfast form, cirka 20X30 centimeter.

Börja med botten: Smält smöret i en kastrull. Krossa kexen grovt och grovhacka chokladen. Rör ner chokladen i smöret och låt den smälta. Blanda ner kexen. Blanda väl och bred ut chokladblandningen i botten på formen.

Brownies: Grovhacka mandeln. Det går att använda skalade eller oskalad mandel efter smak.

Smält smöret i en kastrull. Grovhacka chokladen och lägg ner den i smöret. Låt den smälta och blanda om. Rör ner socker, sirap och honung.

Vispa ner äggen ett och ett. Rör ner mjölet och avsluta med att försiktigt blanda ner mandeln.

Bred ut smeten jämnt över kexbotten. Grädda kakan i cirka 16 minuter i mitten av ugnen.

Låt kakan svalna helt, gärna svalt innan den skärs i bitar. Förvara kakan i kyl eller sval och servera den gärna i små fyrkanter, som den är eller med vaniljglass.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Fettisdagen 28 februari

Baka dina egna semlor hemma med nya recept!

Det är semmeltider och vi äter semlor som aldrig förr. Prova något nytt och baka egna semmelmuffins!

Nuförtiden kan vi köpa semlor i butiker och på café mellan jul och påsk. Varje år mumsar vi i oss över 40 miljoner semlor i Sverige. Och varianterna blir fler även om de flesta vill ha klassiska semlor kring fettisdagen.
Alla konditorier påstår att just deras semlor är de allra godaste. Men godast är väl ändå dina egna, hembakade semlor! Baka klassiska semlor, wienersemlor, semlor med hallon, lemoncurd-semlor eller kanske chokladsemlor. Prova karlsbadersemlor, vaniljsemlor eller petit-choux semlor … Kanske en semmelkrans som räcker till många?
Eller tänk på gränserna lite till och testa något nytt. Kanske ett recept på chokladsemlor, saffranssemlor eller ett fat läckra semmelmuffins fyllda med mandelmassa.
Inte konstigt att vi gillar semlor!

 semlor.nu

Kladdkakor

Kladdkakorna som alla älskar!

Vår nya, glutenfria kladdkaka är en kaka de flesta tål. Och som alla gillar!

kladdkakor.se

Nudelwok

Snabb nudelwok till vardag och fest

Kryddig kycklingwok på nudlar eller kanske en nudelsallad med lax?

kycklingrecept.nu


Pizza

Ny sajt!

Ännu en god nyhet i början på året: Pepparochsalt presenterar en ny sajt med bara pizzarecept !

Pizza är maträtten som kan vara allt från billig skräpmat till en riktigt utsökt måltid. Bakar du din pizza själv kan du vara säker på att få bra råvaror och högsta klass på pizzan!

Nu slår vi upp portarna för en sajt med recept för dig som älskar pizza! Prova något av recepten på pizzadeg, dra nytta av tipsen och använd recepten för att baka de klassiska pizzorna.

Från Vesuvio till Quattro stagioni eller Calzone. Eller kanske en Gorgonzola? Lycka till med pizzafesten önskar pepparochsalt.se!

 bakapizza.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...