Ljusa brownies med vit choklad

Farligt smarriga brownies med vit choklad tillsammans med den mörka.

Du behöver

Receptet är för 8-10 personer.

Brownies

  • 180 g mjölkchoklad
  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 100 g farinsocker (ca 1 1/2 dl)
  • 50 g ljus sirap (ca 1/2 dl)
  • 50 g honung (ca 2 msk)
  • 180 g vetemjöl (ca 3 dl)
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 50 g ströbröd (ca 1 dl)
  • 50 g vit choklad
  • 50 g mörk choklad

Glasyr

  • 100 g mörk choklad
  • 25 g smör

Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader.

Smöra en ugnsfast form eller en plåt med hög kant, cirka 30X40 centimeter.

Hacka den mörka chokladen och den vita chokladen grovt.

Blanda alla torrvaror i en skål och blanda ner den hackade chokladen.

Grovhacka den ljusa chokladen och smält den i vattenbad eller i en tjockbottnad kastrull tillsammans med smöret. Vispa ner äggen ett i taget i chokladen. Blanda ner sirap och honung.

Rör ner torrvarorna i chokladblandningen och rör tills mjölet löst sig men inte mer.

Häll smeten i formen och grädda i 16-18 minuter i 200 grader, mitt i ugnen.

Låt kakan svalna helt innan den skärs i bitar med en vass kniv.

Om du vill glasera kakan gör du det när den kallnat men innan den skärs i bitar.

Smält chokladen i vattenbad. Rör ner rumsvarmt smör och bred sedan ut i ett jämnt lager över ytan. Det går fint att dekorera ytan och göra mönster innan chokladen har stelnat.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Emmie
19 maj 2013

Det ser jättegott ut på bilden men när en 12-åring (jag) bakade det till öppet hus i skolan blev det KATASTROF. Jag vet inte vart jag ska börja eller vart jag ska sluta men om jag bakar det någon mer gång ska jag definitivt ta hjälp av någon som är äldre än mig, jag tror faktiskt aldrig att jag misslyckats så här mycket förut. Kort sagt var det här alldeles för avancerat för mig :D


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Efterrätter

Maräng

Påsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng!

efterratter.se

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

morotskaka.com


Midsommar

Matjessill i ny kostym!

Sill till nypotatis är klassisk midsommarmat. Det är enkelt att själv krydda matjessillen!

Färskpotatis, späda salladsblad, gräslök, gräddfil… också matjessill. Ofta serverar vi sillen kryddad som den är men på några minuter kan du lätt variera smakerna på midsommarbordet. Blanda en god citronmatjessill som passar bra till potatisen. Gör enkel och klassisk matjeröra att servera på hårt bröd. Eller krydda snabbt med vitlök och chilisås… Bottna serveringsfatet med salladsblad, kall, skuren potatis och toppa med sillen. Eller gör en ljummen potatissallad med bacon och tomat – mättande som passar både midsommar och brunch dagen efter! Trevlig midsommar önskar pepparochsalt.se!

 sillrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...