Ljusa brownies med vit choklad

Farligt smarriga brownies med vit choklad tillsammans med den mörka.

Du behöver

Receptet är för 8-10 personer.

Brownies

  • 180 g mjölkchoklad
  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 100 g farinsocker (ca 1 1/2 dl)
  • 50 g ljus sirap (ca 1/2 dl)
  • 50 g honung (ca 2 msk)
  • 180 g vetemjöl (ca 3 dl)
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 50 g ströbröd (ca 1 dl)
  • 50 g vit choklad
  • 50 g mörk choklad

Glasyr

  • 100 g mörk choklad
  • 25 g smör

Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader.

Smöra en ugnsfast form eller en plåt med hög kant, cirka 30X40 centimeter.

Hacka den mörka chokladen och den vita chokladen grovt.

Blanda alla torrvaror i en skål och blanda ner den hackade chokladen.

Grovhacka den ljusa chokladen och smält den i vattenbad eller i en tjockbottnad kastrull tillsammans med smöret. Vispa ner äggen ett i taget i chokladen. Blanda ner sirap och honung.

Rör ner torrvarorna i chokladblandningen och rör tills mjölet löst sig men inte mer.

Häll smeten i formen och grädda i 16-18 minuter i 200 grader, mitt i ugnen.

Låt kakan svalna helt innan den skärs i bitar med en vass kniv.

Om du vill glasera kakan gör du det när den kallnat men innan den skärs i bitar.

Smält chokladen i vattenbad. Rör ner rumsvarmt smör och bred sedan ut i ett jämnt lager över ytan. Det går fint att dekorera ytan och göra mönster innan chokladen har stelnat.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Emmie
19 maj 2013

Det ser jättegott ut på bilden men när en 12-åring (jag) bakade det till öppet hus i skolan blev det KATASTROF. Jag vet inte vart jag ska börja eller vart jag ska sluta men om jag bakar det någon mer gång ska jag definitivt ta hjälp av någon som är äldre än mig, jag tror faktiskt aldrig att jag misslyckats så här mycket förut. Kort sagt var det här alldeles för avancerat för mig :D


Julbröd

Hembakat vörtbröd till julbordet

Kryddiga julbröd fyller huset med doften av jul. Baka ett enkelt vörtbröd med vårt nya recept!

Smakrika bröd hör hemma på julbordet och rimmar väl med traditionell julmat. Baka med klassiska kryddor eller gör en modernare variant med julmust som bas. Ett julbröd med pomerans, anis och fänkål passar både grytan och till sillen. Kanske ett rent pomeransbröd om du vill renodla en kryddsmak? Mjuka hålkakor eller havrebröd är snabbakat och går fint till ostarna, sill eller kallskurna pålägg. Bakar du vörtbröd kan du göra ett storbak med vört som ger hela 6 fina limpor eller prova vårt nya snabbrecept på vörtbröd med julmust i degen. Enkelt och gott utan mycket knådande eller förberedelser.

 hembakatbrod.se

Chokladbollar

Baka de godaste chokladbollarna!

Chokladbollar måste inte smaka barnkalas. Har du tröttnat på klassikern med kokos kan du prova våra chokladbollar med kakao nibs!

smakakor.se

Brödrecept

Pitabröd

Jaga bort höstrusket och locka fram helgkänslan med hembakade pitabröd!

hembakatbrod.se


Lättlagat

Snabbmat

Snabblagat måste inte vara halvfabrikat. Gör en snabb omelett och du har middag på nolltid.

Det är lätt att stirra sig blind på koktider när det är bråttom i köket. Inte konstigt att pasta är en självklar vardagsrätt. Pastagratäng från frysen är lätt att värma! Men ofta är det antalet moment och tillbehör som avgör hur snabbt du har maten på bordet. Rätter där allt lagas i samma gryta vinner många gånger. Svampsoppa, bondomelett eller champinjonrisotto är alla klara på under halvtimmen, sköter sig själva stor del av tiden och är mycket godare än mikrovärmd färdigmat!

 omelettrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...