Ljusa brownies med vit chokladFarligt smarriga brownies med vit choklad tillsammans med den mörka. Du behöverReceptet är för 8-10 personer. Brownies
Glasyr
Gör så här:Värm ugnen till 200 grader. Smöra en ugnsfast form eller en plåt med hög kant, cirka 30X40 centimeter. Hacka den mörka chokladen och den vita chokladen grovt. Blanda alla torrvaror i en skål och blanda ner den hackade chokladen. Grovhacka den ljusa chokladen och smält den i vattenbad eller i en tjockbottnad kastrull tillsammans med smöret. Vispa ner äggen ett i taget i chokladen. Blanda ner sirap och honung. Rör ner torrvarorna i chokladblandningen och rör tills mjölet löst sig men inte mer. Häll smeten i formen och grädda i 16-18 minuter i 200 grader, mitt i ugnen. Låt kakan svalna helt innan den skärs i bitar med en vass kniv. Om du vill glasera kakan gör du det när den kallnat men innan den skärs i bitar. Smält chokladen i vattenbad. Rör ner rumsvarmt smör och bred sedan ut i ett jämnt lager över ytan. Det går fint att dekorera ytan och göra mönster innan chokladen har stelnat. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! HelgmenynTacksam ugnsrättAubergine trivs i ugnen! Gratinerade passar de perfekt för egen kryddning. SmåkakorKringlorI kakälskarens hjärta finns ett speciellt rum för småkakan. Och efter att i många år ha levt en undanskymd tillvaro i kakburkar och på kafferep är den nu mera älskad än någonsin. Chokladbröd, finska pinnar eller syltkakor kan aldrig vara fel. Själv vill jag slå ett slag för en klassisk kringla! Dessa enkla små läckerheter bakas alltför sällan. Baka kringlor med ägg och bakpulver eller gör goda kringlor med jäst som får jäsa och bli luftiga. Småkakor är storslaget, kringlor är krångelfritt! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Det ser jättegott ut på bilden men när en 12-åring (jag) bakade det till öppet hus i skolan blev det KATASTROF. Jag vet inte vart jag ska börja eller vart jag ska sluta men om jag bakar det någon mer gång ska jag definitivt ta hjälp av någon som är äldre än mig, jag tror faktiskt aldrig att jag misslyckats så här mycket förut. Kort sagt var det här alldeles för avancerat för mig :D