![]() ![]() Ljusa brownies med vit choklad![]() Farligt smarriga brownies med vit choklad tillsammans med den mörka. Du behöverReceptet är för 8-10 personer. Brownies
Glasyr
Gör så här:Värm ugnen till 200 grader. Smöra en ugnsfast form eller en plåt med hög kant, cirka 30X40 centimeter. Hacka den mörka chokladen och den vita chokladen grovt. Blanda alla torrvaror i en skål och blanda ner den hackade chokladen. Grovhacka den ljusa chokladen och smält den i vattenbad eller i en tjockbottnad kastrull tillsammans med smöret. Vispa ner äggen ett i taget i chokladen. Blanda ner sirap och honung. Rör ner torrvarorna i chokladblandningen och rör tills mjölet löst sig men inte mer. Häll smeten i formen och grädda i 16-18 minuter i 200 grader, mitt i ugnen. Låt kakan svalna helt innan den skärs i bitar med en vass kniv. Om du vill glasera kakan gör du det när den kallnat men innan den skärs i bitar. Smält chokladen i vattenbad. Rör ner rumsvarmt smör och bred sedan ut i ett jämnt lager över ytan. Det går fint att dekorera ytan och göra mönster innan chokladen har stelnat. ![]() ![]() ![]()
|
|
Det ser jättegott ut på bilden men när en 12-åring (jag) bakade det till öppet hus i skolan blev det KATASTROF. Jag vet inte vart jag ska börja eller vart jag ska sluta men om jag bakar det någon mer gång ska jag definitivt ta hjälp av någon som är äldre än mig, jag tror faktiskt aldrig att jag misslyckats så här mycket förut. Kort sagt var det här alldeles för avancerat för mig :D