Ljusa brownies med vit choklad

Farligt smarriga brownies med vit choklad tillsammans med den mörka.

Du behöver

Receptet är för 8-10 personer.

Brownies

  • 180 g mjölkchoklad
  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 100 g farinsocker (ca 1 1/2 dl)
  • 50 g ljus sirap (ca 1/2 dl)
  • 50 g honung (ca 2 msk)
  • 180 g vetemjöl (ca 3 dl)
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 50 g ströbröd (ca 1 dl)
  • 50 g vit choklad
  • 50 g mörk choklad

Glasyr

  • 100 g mörk choklad
  • 25 g smör

Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader.

Smöra en ugnsfast form eller en plåt med hög kant, cirka 30X40 centimeter.

Hacka den mörka chokladen och den vita chokladen grovt.

Blanda alla torrvaror i en skål och blanda ner den hackade chokladen.

Grovhacka den ljusa chokladen och smält den i vattenbad eller i en tjockbottnad kastrull tillsammans med smöret. Vispa ner äggen ett i taget i chokladen. Blanda ner sirap och honung.

Rör ner torrvarorna i chokladblandningen och rör tills mjölet löst sig men inte mer.

Häll smeten i formen och grädda i 16-18 minuter i 200 grader, mitt i ugnen.

Låt kakan svalna helt innan den skärs i bitar med en vass kniv.

Om du vill glasera kakan gör du det när den kallnat men innan den skärs i bitar.

Smält chokladen i vattenbad. Rör ner rumsvarmt smör och bred sedan ut i ett jämnt lager över ytan. Det går fint att dekorera ytan och göra mönster innan chokladen har stelnat.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Emmie
19 maj 2013

Det ser jättegott ut på bilden men när en 12-åring (jag) bakade det till öppet hus i skolan blev det KATASTROF. Jag vet inte vart jag ska börja eller vart jag ska sluta men om jag bakar det någon mer gång ska jag definitivt ta hjälp av någon som är äldre än mig, jag tror faktiskt aldrig att jag misslyckats så här mycket förut. Kort sagt var det här alldeles för avancerat för mig :D


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Kladdkakor

Chokladpaj

Ruggigt ute? Baka en god chokladpaj, med mjuk chokladfyllning!

kladdkakor.se

Morotskaka

Morotskaka + lime

Det pratas om att vi ska äta mera grönt. Vi slår ett slag för morotskakan!

morotskaka.com


Matbröd

Hembakad lyx

Doften av nybakat bröd fyller köket! hembakatbrod.se är här!

Visst är det någonting speciellt med doften av nybakat bröd som sprider sig i köket!

Lär dig baka bättre bröd med våra tips. Prova bra brödrecept på olika typer av bröd. Vad sägs om mjuka och goda hålkakor på råg? Eller kanske ett gott grahamsbröd som passar både till soppan och ostbrickan?

Ett helt färskt franskbröd till brunchen är oslagbart... Eller vill du stila med hembakta hamburgerbröd? Välkommen till ännu en god sida på nätet!

 hembakatbrod.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...